Prevoditelj

blank blank blank blank blank blank blank
term_09

CB Login

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 121 
Ništa
Home
Seminar: požari u unutrašnjosti aviona PDF Ispis E-mail
Izvješća sa održanih seminara
Autor Webmajstor   
Ponedjeljak, 05 Listopad 2009 12:59

polaznici_3_20091005_1930304153VP Grada Ivanić-Grada, Flashover trening Hrvatska, SPU komisija-UPVH te tvrtka "Aus-Rescue" organizirali su od 29.06. do 02.07.2009. godine u Ivanić Gradu seminar na temu "Gašenje požara u unutrašnjosti aviona" .Ideja o temi proizašla je na nedavno odrađenom seminaru "Opasnosti od plamenih udara" sa vatrogasnom postrojbom Zračne luke Zagreb o potrebi organizacije tematskog seminara o požarima u unutrašnjosti aviona.

 

 

Za potrebe organizacije kontaktiran je jedan od vodećih stručnjaka za požare u zatvorenim prostorima Shan Raffel, koji je već obrađivao i teme kao što su: Požari aviona, taktika gašenja požara u unutrašnjosti aviona, opasnosti i mjere zaštite.

 

Seminar je bio organiziran u prostorima JVP Grada Ivanić-Grada u simulatoru plamenih udara koji je bio ponešto dograđen i modificiran, a namijenjen je bio profesionalnim vatrogascima u Zračnim lukama. Održavao se u dva termina sa po dvije grupe polaznika iz Zračnih luka Zagreb, Split, Dubrovnik, Pula i Osijek.

 

Teoretski dio predavanja bio je baziran na pružanju osnovnih znanja o razvoju požara u zatvorenim prostorima te metodama gašenja istih. Kroz

2 dana održani su, naravno, i ulasci u Simulator plamenih udara gdje je simuliran požar u unutrašnjosti zrakoplova. Također je odrađena praktična tema – pravilnog ulaska u opožareni prostor. Analizirane su i situacije požara u unutrašnjosti aviona (tzv. Case studies) koje su se dogodile.

 

Obzirom na dobre povratne informacije, za slijedeću godinu najavljeno je predavanje o taktici gašenja požara aviona, upotrebi avionskih Simulatora, i poznatoj nesreći British Airtoursovog leta KT28M Boeinga 737 iz koje će održati vatrogasac iz Zračne luke Manchester.

 

Shan Raffel: Vatrogasni je zapovjednik iz Brisbanea, (Australija) sa 24 godine iskustva i časnik u jednoj od najzaposlenijih vatrogasnih postaja u Quenslandu (Australija), jedan od autora poznate knjige „3D firefighting „ te priznati međunarodni stručnjak IFSTE (International Fire Service Training Association) i IFE (Institution of Fire Engineers) za obuku vatrogasaca.

Njegova specijalnost su teme o razvoju požara u zatvorenom prostoru ali surađuje i sa Aeodromskim vatrogascima. Njegov rad "Impulsna tehnika gašenja i njezina primjena u požarima aviona" objavljen je i prezentiran na 3. međunarodnoj konferenciji o gašenju i spašavanju u avionima (Aircraft Rescue Firefighting, http://www.arff.info/). Dobitnik je mnoštva međunarodnih priznanja te je ovogodišnji dobitnik najvišeg vatrogasnog odlikovanja u Australiji: “Australian Fire Service Medal.” kao i stipendije Winston Churchill za istraživanje požara u tunelima.

 

SPU KOMISIJA

 

 

Komentari
Traži
dsgsdfhfg95  - Robert   |Registered |2012-08-04 17:41:28
Swiss army watches for women have a vibrant and interesting history, Buy
cocktail length open back strapless cuffed busty graceful a line cheap replica rolex watches purple for athletic builds starting with the production of Swiss Army
knives in 1897 spaghetti strap bateau dreamlike tight a replica watches with slender in 20th street miami . tea length half sleeve one shoulder
distinctive mermaid buy replica watches with hourglass sale nyc 2012 in edmonton ab A man by the name of Karl
Elsener created the company during a time of high unemployment
and financial crisis in Switzerland. The Swiss Army knife became
patented in 1897. Custom made cocktail length cap sleeve cuffed catch-up
mermaid rolex watches fake plus size pink in tucson Karl Elseners
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."