Flashover trening Hrvatska

Prevoditelj

blank blank blank blank blank blank blank
term_09

CB Login

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 480 
Ništa
Home Posljednje vijesti Komisija SPU u Makarskoj!
Komisija SPU u Makarskoj! PDF Ispis E-mail
Posljednje vijesti
Autor Mario Rogina   
Petak, 20 Studeni 2009 16:04

IMG_2221U Makarskoj je 29. listopada 2009. godine, u pogon pušten simulator plamenih udara.

Članovi SPU komisije su na poziv kolega instruktora iz DVD-a Makarska 29.listopada 2009. izvršili prvo, probno paljenje u novom simulatoru plamenih udara. Simulator je izrađen u Energi Đakovo prema normi DIN 14097 -1,3. Dužine je 15 metara, a napravljen je od dva brodska kontejnera.

Članovi SPU komisije u stvari su došli pomoći petorici instruktora da odrade prvi seminar na svojem simulatoru, kao i ustanoviti da li je sam simulator izrađenu skladu s normama..

 

Seminar je odrađen za pripadnike DVD-a Makarska, Baška Voda, Drvenik i Supetar. Pridružio nam se i jedan od instruktora iz VPG Brodosplit. Pošto su predavanja teoretskog djela počela u četvrtak u 14:00 sati, prvo probno paljenje bilo je poslije 20,00 sati. Noć se polako spustila na Makarsku rivijeru, a „Srebrni“ je, kao što su napisali dečki iz DVD-a Makarska :“..... izazivao takve plamene udare da su mu granice izdržljivosti dovedene do maksimuma...“

Ustanovivši da je simulator izrađen prema svi važećim propisima i da dobro radi za slijedeći je dan bilo predviđeno odrađivanje praktičnog dijela obuke u simulatoru. Radi olujnih udara bure uspjeli smo odraditi tek prvi ulazak. Zbog sigurnosti je odlučeno da prekinemo praktični dio uvježbavanja, a ostatak dana do 14;00 sati posvećen je predavanju na temu „Čitanje požara“. Za polaznike će praktični dio biti odrađen čim se vremenski uvjeti poprave.

Za napomenuti je da je vježbalište smješteno malo iznad samog Grada Makarske u samom podnožju Biokova. Osim simulatora, vježbalište je opremljeno sa prostorima za teoretska predavanja, garderobom, sanitarnim čvorom, hidrantskom mrežom, kvalitetnom rasvjetom i valjda najljepšim pogledom na more. Uz simulator(kavez) koji se nalazi u DVD-u Makarska, ovakav način uvježbavanja kvalitetna je nadogradnja i možemo reći da je time obuka za taktiku gašenja požara u zatvorenim prostorima zaokružena kao cjelina.

Prema najavama, već slijedeće godine na „Srebrnom“ bi se mogli raditi tečajevi taktičke ventilacije.

Ovim putem zahvaljujemo se svim djelatnicima i članovima DVD-a Makarska i njihovom zapovjedniku Draženu Glavini na gostoprimstvu!

SPU Komisija!

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."