Flashover trening Hrvatska

Prevoditelj

blank blank blank blank blank blank blank
term_09

CB Login

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 142 
Ništa
Home Posljednje vijesti JVP Zagreb i SPU Hrvatska u Australiji!
JVP Zagreb i SPU Hrvatska u Australiji! PDF Ispis E-mail
Posljednje vijesti
Autor Sinisa Jembrih   
Utorak, 30 Ožujak 2010 12:56

Uthumb_scan0001_resize australskog vatrogasnog časopisa „FiresEdge“ predstavljene su i dvije hrvatske teme: Uvježbavanje vatrogasaca u simulatorima plamenih udara te Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba.

„Fires Edge“ izdaje vatrogasna zajednica New South Walesa (NSW Rural Fire Service Association). Zajednica je najveća dobrovoljna vatrogasna postrojba na svijetu sa preko 70 000 članova, 2093 postaja i 700 zaposlenih ljudi u administraciji i zapovjedništvu, a pokriva 90 države New South Wales. Postrojbu karakterizira to što je aktivna na ruralnim dijelovima države gdje se najčešće susreću šumski požari ogromnih razmjera ali i druge katastrofe. Zanimljivo je da raspolažu i svojom avijacijom i velikim brojem vatrogasnih vozila specijaliziranih za ondašnju klimu, a dio su rebubličke Vlade.

Ostali dio države odnosno velike gradove pokrivaju profesionalni vatrogasci udruženi u Vatrogasnu postrojbu New South Walesa (New South Wales fire brigades)

Rad JVP Zagreb opisan je sa posebnim naglaskom na povijest postrojbe i organizirano vatrogastvo na području Grada Zagreba. Nekolicina pratećih povijesnih fotografija zacijelo je zanimljiva vatrogascima u ovoj mladoj državi sa kratkom poviješću. Na kraju predstavljanja dan je i pregled današnjeg stanja i budućeg razvoja.

Fotografija uvježbavanja vatrogasaca u simulatorima plamenih udara u Ivanić Gradu krasi i naslovnicu ovog izdanja časopisa. Sam članak na početku predstavlja hrvatsko vatrogastvo u cjelini a nastavlja se opisom i razvojem projekta uvođenja obuke u simulatorima plamenih udara u hrvatsko vatrogastvo sa naglaskom na utjecaj australskih stručnjaka. I ovim člankom je jasno da je navedena obuka prepoznata u svijetu kao uspješan projekt hrvatskog vatrogastva.

 

Članci na engleskom jeziku te fotografije su autorski rad Siniše Jembriha iz JVP Zagreb.

 

scan0001_resize

scan0004_resize

scan0007_resize

 

 

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."