Prevoditelj

blank blank blank blank blank blank blank
term_09

CB Login

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 198 
Ništa
Home
Koruška vatrogasna škola u SPU Ivanić Grad PDF Ispis E-mail
Izvješća sa održanih seminara
Autor Goran Batušić   
Utorak, 25 Svibanj 2010 10:16
dscf3038_1_20100525_1607738820U VP Grada Ivanić-Grada 21.-22.05.2010. održan je posljednji seminar iz proljetne sezone 2010. godine.Među 56 polaznika u 5 proljetnih seminara sudjelovala su i dvojica polaznika iz republike Austrije.

 

 

U pet seminara, koliko ih je održano od početka ožujka, ukupno je sudjelovalo 56 polaznika. Osim polaznika iz profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi i vatrogasnih organizacija iz Hrvatske ( JVP Đurđevac, JVP Koprivnica, HVZ, DVD Ivanec, DVD Lepoglava, JVP Garešnica i PVPG Aerodrom Pula) na seminaru su sudjelovala i dvojica polaznika iz republike Austrije.

Zbog razvoja takve vrste obuke na području Republike Austrije gdje se samo u Beču odnedavno vrši obuka u simulatrima na „A“ klasu, na seminar su bila upućena dvojica vatrogasnih instruktora iz njihove vatrogasne škole. Vatrogasna škola pokrajine Koruške vrši i obuku vatrogasaca za gašenje požara u zatvorenim prostorima. Obuka je završavala praktičnim dijelom u požarnoj kući pogonjenoj LPG-om. Već za boravka SPU instruktora u njihovoj školi prošle godine i prezentacije obuke koja se vrši u Ivanić Gradu, od strane instruktora ing. Klausa Tschabuschniga iskazan je interes da se sa takvom obukom započne i u njihovoj školi. Iz tog razloga je sa kolegom instruktorom Saschom Ferscherom došao vidjeti na koji način se obuka vrši kod nas i mogućnost implementacije takve obuke u njihovu školu.

S obzirom da im se način obuke vršen u Ivanić Gradu (pa i svim centrima u RH) sviđa kao izrazito realan i siguran način uvježbavanja, Vatrogasna škola pokrajine Koruške planira napraviti isti simulator kao oni u RH koji bi toj vatrogasnoj školi bio nastavak obuke koju su do sad držali u 2,5 miljuna eura vrijednoj požanoj kuči na plin.

Obuku za gašenje požara u zatvorenim prostorima su zamislili sa teoretskim dijelom, uvježbavanjem rada s mlaznicama, „flashover“ kutijom, praktičnim dijelom u simulatoru na „C“ klasu i završetkom u simulatoru na „A“ klasu.

SPU komisija UPVH

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."