Flashover trening Hrvatska

Prevoditelj

blank blank blank blank blank blank blank
term_09

CB Login

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 286 
Ništa
Home Posljednje vijesti SPU HRVATSKA - ACTION DAYS - TEXPORT
SPU HRVATSKA - ACTION DAYS - TEXPORT PDF Ispis E-mail
Posljednje vijesti
Autor Mario Rogina, Tihomir Varga   
Utorak, 19 Listopad 2010 13:50

Texport_webObuka u SPU je po pitanju požara u zatvorenom prostoru jedna od najrealnijih obuka i stoga je pitanje sigurnosti vrlo važno s obzirom na uvjete za koje se pripremaju i u kojima rade vatrogasci.

U pogledu sigurnosti, zaštitna odjeća vatrogasaca ima vrlo važnu ulogu, te nam je stoga između ostalog  u okviru najavljenih događanja  želja predstaviti osnovnu filozofiju zaštitne odjeće, njenu funkcionalnost, kao i tehnologiju koja stoji iza gotovog proizvoda. Sa renomiranim proizvođačem vatrogasne zaštitne odjeće, SPU Hrvatska organizira dvodnevne aktivnosti gdje će se prezentirati upravo zaštitna odjeća iz njihove palete proizvoda u realnim uvjetima obuke vatrogasaca u simulatorima plamenih udara.

Osnovna svrha planiranih aktivnosti je spojiti iskustvo vatrogasnih intervencija pretočeno u obuku na simulatorima plamenih udara sa znanjem i tehnologijom proizvođača zaštite odjeće na obostranu korist. Vatrogasci dobivaju kvalitetniju i funkcionalniju zaštitnu odjeću, a proizvođač proizvod koji je napravljen po mjeri korisnika.

U sklopu predviđenog programa,  od strane IMI-a „Instituta za medicinska istraživanja“ biti će prezentirani rezultati istraživanja o utjecaju stresa i visokih temperatura na vatrogasce prilikom požara u zatvorenim prostorima, koje je provođeno na polaznicima obuke na SPU tijekom 2009/2010. godine.

Aktivnosti su planirane tako da se spoje „Action days“ koje Texport provodi u okviru svog programa prezentacije zaštitne odjeće i “Instruktorski dani“, kojima je cilj okupljanje i razmjena iskustava SPU instruktora Hrvatske, čime se planira kvalitetnije i sadržajnije ispunjenje slijedećih ciljeva:

  • upoznavanje sa filozofijom i tehnologijom zaštitne odjeće
  • predstavljanje obuke za strukturne požare - napredni modul u SPU
  • razmjena iskustava instruktora Hrvatske u obuci vatrogasaca u SPU

Događanja će se odvijati u terminu od 03. – 04. studenog 2010. godine u prostorima VP Ivanić Grad.

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."