Flashover trening Hrvatska

Prevoditelj

blank blank blank blank blank blank blank
term_09

CB Login

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 157 
Ništa
Home Posljednje vijesti Završio jesenski dio uvježbavanja 2012. godine
Završio jesenski dio uvježbavanja 2012. godine PDF Ispis E-mail
Posljednje vijesti
Autor D.K.   
Utorak, 08 Siječanj 2013 11:10

 

foto1

2012. godine u Vatrogasnoj postrojbi Ivanić-Grada uvježbavanje vatrogasaca  se vršilo u proljetnom i jesenskom dijelu.   Ukupno je organizirano 7 osnovnih seminara „Opasnosti od plamenih udara“. Proljetni dio uvježbavanja vodili su instruktori VP Ivanić-Grada  pod nadzorom starijih instruktora, dok je jesenski dio uvježbavanja odrađen samostalno. 2012. godine obuku je prošlo ukupno 77  vatrogasaca iz Hrvatske i drugih zemalja.

 

Jesenska sezona uvježbavanja krenula je poslije završetka ljetne požarne sezone, kada vatrogasci imaju više vremena za dodatna usavršavanja. Tijekom mjeseca studenog i prosinca odrađena su četiri seminara u trajanju od dva dana. Dobrovoljni i profesionalni vatrogasci iz raznih vatrogasnih organizacija iskoristili su to vrijeme za dodatna usavršavanja u gašenju  požara zatvorenih prostora.

 

 

 

Jesenski dio uvježbavanja započelo  je 12 dobrovoljnih vatrogasaca Zagrebačke županije iz DVD-a (Jastrebarsko, Gornji Desinec, Cvetković, Petrovina, Pisarovina, Donja Kupčina, Bratina i Klinča Sela) u terminu 16.-17.11.2012..

 

 

 

Polaznike i instruktore obišao je  županijski zapovjednik vatrogasaca Zagrebačke županije gospodin Josip Novosel. Pozdravio je ovakav način obuke vatrogasaca te pohvalio angažman instruktora i vatrogasaca koji su prisustvovali  obuci.

 

5. seminaru dana 26. i 27.11.2012. prisustvovalo je 12 polaznika iz  Javne vatrogasne postrojbe Grada Daruvara. Nakon uspješno završenog seminara polaznici su pohvalili ovakav način uvježbavanja vatrogasaca u realnim uvjetima te da će je svakako preporučiti ostalim vatrogascima svoje županije.

 

U prosincu dva termina (15.-16. i 21.-22.12.2012.) zauzeli su dobrovoljni i profesionalni vatrogasci Krapinsko-Zagorske županije te dobrovoljni vatrogasci VZG Ivanić-Grada.

 

Obuku su uspješno završila 24 polaznika. 3 vatrogasca iz VZG Ivanić-Grad (DVD-a Deanovec i  DVD-a Ivanić-Grad), 2 vatrogasca iz JVP Krapine te 19 vatrogasaca iz  DVD-a (Budinščina, Đurmanec, Prišlin Hum, Druškovec, Klenovec i Straža).

 

 

foto2

 

 

 

Polaznici su bili vrlo zainteresirani za obuku jer su nekoliko tjedana prije obuke imali veliki požar gdje su se susreli s opasnostima požara zatvorenog prostora, s kojima su se neki  po prvi puta sreli.

 

 

foto3

 

Zapovjednik vatrogasaca Krapinsko-Zagorske županije gospodin Marijan Lovrenčić je sudjelovao u obučavanju svojih vatrogasca. 22.12. izvođenje obuke i vatrogasce obišla je delegacija VZ  Krapinsko-Zagorske županije i VZO Hum na Sutli predvođena tajnikom VZŽ gospodinom Rajkom Jutrišom.

 

Iskazali su zadovoljstvo  načinom provođenja obuke te pohvalili veliki doprinos instruktora u obučavanju vatrogasaca te  polaznicima čestitali na iskazanom interesu. Povodom dolazećih blagdana te završetka godine delegacija je pripremila prigodan domjenak.

 

U drugom dijelu obučavanja vatrogasaca seminar „Opasnosti od plamenih udara“ u VP Ivanić-Grad  prošlo pedesetak vatrogasaca iz Lijepe naše.

 

Svi polaznici imali su priliku preko anonimne ankete ocijeniti seminar, izvođenje seminara i sam rad instruktora. Izjave većine polaznika bile su pohvalne i  zadovoljavajuće, a  ankete su pokazale sljedeće:

 

-          polaznici su zadovoljni  seminarom,

 

-          organizacija seminara je bila odgovarajuća,

 

-          sigurno su se osjećali tijekom izvođenja praktičnih vježbi,

 

-          segmenti teoretskog i praktičnog dijela rada instruktora bili su odlično odrađeni,

 

-          nakon završene obuke polaznici se smatraju spremnijim za intervencije gašenja požara u zatvorenim prostorima,

 

-          nije bilo zamjerki polaznika.

 

Valja napomenuti da navedeni zaključci anketa nisu slučajnost jer se SPU obuka provodi po ISO standardu odnosno prema normama HRN EN ISO 9001:2008 koja je uvedena tijekom polovice 2012. godine što dokazuje kvalitetu rada.

 

Na kraju zaključujemo da je sezona uvježbavanja uspješno završila za instruktore i polaznike obuke. Svake godine je sve veći broj vatrogasaca koji se odlučuju proći SPU obuku, što je dokaz da se svijest vatrogasaca mijenja iz godine u godinu o poslu koji obavljamo i  opasnostima koje iz njega proizlaze. Nadamo se da će svakom vatrogascu SPU obuka koristiti u daljnjem radu.

 

U 2013. godine predviđen je  početak naprednog seminara u otvorenom simulatoru plamenih udara.

 

 

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."