Prevoditelj

blank blank blank blank blank blank blank
term_09

CB Login

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 295 
Ništa
Home
Novi instruktori PDF Ispis E-mail
Izvješća sa održanih seminara
Autor Dario Kezerić   
Petak, 06 Prosinac 2013 11:46

mala kantaPotkraj kolovoza u Ivanić-Gradu osposobljena je nova ekipa instruktora za obuku vatrogasaca za gašenje požara u zatvorenom prostoru. Tečaju je prisustvovalo osam vatrogasaca Vatrogasne zajednice Virovitičko-Podravske županije i jedan iz Vatrogasne postrojbe Grada Ivanić-Grada, među kojima je bila i jedna vatrogaskinja.

Vrlo složna grupa je tečaj od početka shvatila ozbiljno pa su već treći dan pojedine simulacije vodili sami. Petodnevni tečaj održavao se od 08:00-16:00 sati svakog dana, što je bilo dosta naporno. Prvi dan je bilo teoretsko predavanje dok su ostala četiri dana provedena na poligonu i u simulatoru. Na poligonu su polaznici uvježbavali rad s mlaznicama, kretanje navalne grupe te je prikazna simulacija požara zatvorenog prostora na flashover kutiji. U simulatoru plamenih udara  prezentirao se način rad sa simulatorom i prepoznavanje osnovnih pojmova i pojava vezanih za požare u zatvorenim prostorima.

 

kanta flash

Na tečaju je vrlo bitno prpremiti polaznike kako prenijeti znanje budućim polaznicima. U simulatoru je najbitnije prikazati naučeno iz  teoretskog dijela predavanja, gdje su prikazani osnovni pojmovi požara zatvorenog prostora potkrijepljeni sa mnogo slika i filmića.

 

prpirema

Polaznici su zadnji dan, uz nadzor instruktora, tečaj morali odraditi samostalno da bi položili tečaj i dobili uvjerenje. Svi polaznici su uspješno položili, no da bi dobili certifikat da mogu vršiti obuke vatrogasaca moraju uspješno odraditi još 20 ulazaka u simulator pod nadzorom instruktora. Do kraja godine trebao bi se otvoriti novi simulator na vježbalištu  Virovitičko-Podravske županije, na kojem će se odraditi dodatni ulasci. Svim polaznicima želimo da uspješno završe tečaj i steknu certifikat za „Instruktora za obuku vatrogasaca za gašenje požara u zatvorenom prostoru“.

zajednicka

Komentari
Traži
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."