Prevoditelj

blank blank blank blank blank blank blank
term_09

CB Login

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 1173 
Ništa
Home
U kanti i JVP Kutina PDF Ispis E-mail
Izvješća sa održanih seminara
Autor Sinisa Jembrih   
Nedjelja, 21 Prosinac 2008 19:09

_mg_2403_12_20081221_1568044056Iako je sezona obuke na simulatoru plamenih udara službeno završila, organiziran je seminar za potrebe JVP Kutina. Teorija je održana u prostorima  VP Kutina, dok su ulasci odrađeni na starom mjestu, u Ivanić Gradu.
Po prvi puta Flashover instruktori održali su obuku u prostorima neke VP. S obzirom na malo brojno stanje VP Kutina, zapovjednik iste zamolio je da se prvi (teoretski dio) održi u njihovim prostorima. Tako je dana grupa instruktora SPU Hrvatska održala teoretska predavanja, Flashover kutiju i rad sa mlaznicama u prostorima VP Kutina. Dolazak instruktora u Kutinu, iskoristio je i naš cijenjeni stručnjak za spašavanje sa visine i dubine Mario Paluh, zapovjednik JVP Garešnica kako bi posjetio obuku i stekao dodatne informacije o obuci iz prve ruke.

Ulasci u Simulator obavljeni su dana 17.12 (1. grupa) i dana 18.12. (2. grupa).

Prvi dan obilježili su vrlo loši vremenski uvjeti sa kišom, hladnoćom i jakim vjetrom, što je uvelike otežavalo uvježbavanje. Upravo zbog navedenoga sami redovni seminari se i ne održavaju u zimskom periodu. No, bez obzira na navedeno, profesionalni vatrogasci VP Kutina svoje su zadaće obavili kako i dolikuje, profesionalno.


Drugi dan i drugu grupu pratilo je malo bolje vrijeme. Praćeni zamjenikom zapovjednika i ovaj su dan Kutinjani obavili bez problema. Pripadnici DVD Drvenik, dragi gosti instruktora iz JVP Zagreb također su prisustvovali danu u SPU.
Ovaj DVD je inače u 2 godine koliko su se aktivirali sa mlađim zapovjednim kadrom, prešao put od potpuno zapuštenog društva do vrlo aktivnog, koji prisustvuje modernim i naprednim obukama i sudjeluje na intervencijama poput one pri katastrofalnom požaru u Makarskoj, sa svom potrebnom opremom i vozilima koje su nabavili svojom snalažljivošću.

I opet je bilo lijepo vidjeti zajedništvo svih hrvatskih vatrogasaca, od Drvenika do Zagreba, od Varaždina do Kutine ili od Velike Gorice do Ivanić-Grada, neopterećenih pričama o razdoru profesionalaca i dobrovoljaca ili sjevera i juga.
Komentari
Traži
Marek   |Administrator |2008-12-22 13:11:00
avatar Lijepo složen članak! Milina ga je čitati!Sviđa mi se kraj!
Gajo   |Author |2008-12-22 19:35:06
avatar Svaka čast,članak za 10,a o zadnjem djelu da i ne pričamo,trebali bi neki s
vat.portala malo obratiti pažnju na ttakve stvari
sinek   |Administrator |2008-12-23 20:25:17
avatar I ja sam onda optuzen da sam osjecajan i da cmizdrim!?

Tc, tc,
tc...

Koristim priliku da svima pozelim sve najboljeeeee!!!
Samo registrirani korisnici mogu pisati komentare!

3.26 Copyright (C) 2008 Compojoom.com / Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."